BARBERA

Mijn naam is Barbera en ik schrijf liedjes, zowel in het Nederlands als in het Engels. Geboren in het Friese Leeuwarden begint daar de rode draad van muziek door mijn leven.
Als Singer Songwriter reis ik met mijn liedjes door het land.  Als docent geef ik gitaar en zangles. Het is mijn wens het belang van muziek maken door te geven, omdat ik geloof in de verbindende kracht die muziek teweeg brengt.
Inspiratie haal ik uit het dagelijkse leven, wandelend door bos en duin, mijn moestuin, en hond Delsy en kat Tomi.

In 2015 was ik kandidaat van het programma De Beste Singer Songwriter van Nederland, (https://media-service.bnnvara.nl/player-https.php?id=335852) waarin ik voor het eerst naar buiten kwam met eigen materiaal. Hierdoor werd mijn muziek opgemerkt en begonnen de liedjes door Nederland te reizen. Als nieuwsgierige autodidact heb ik mijn gitaarspel ontwikkeld en hieruit vloeiden liedjes. In de zomer van 2016 nam ik samen met Gerrit de Boer (http://www.gerritdeboer.com) mijn eerste Engelstalige EP
‘Taking my Time’ op.

Na het voltooien van de twee-jarige zangopleiding Academie voor Lichte Muziek (AVLM) in 2004, studeerde ik in 2009 af aan de Frank Sanders Akademie voor musicaltheater.In het theater was speelde ik in de musicalproducties ‘Hairspray’, ‘Legally Blonde’, ‘Shrek de Musical’ en ‘ Een avond met Dorus’ van Albert Verlinde Theaterproducties. Ook was ik actief als theatermaakster waaronder , ‘De Nuttelozen van de Nacht’ (Jaques Brel) en ‘Echt Houdt’, waarmee wij in 2013 kandidaat waren van het Groninger Studenten Cabaret Festival. Vanuit het spelen en zingen in het theater ontstond de urgentie om mijzelf gitaar te leren spelen en te schrijven.

Mijn doel met mijn muziek is om mensen te verbinden en iets mee te geven. Het dagelijkse bestaan even te doen laten vergeten door middel van tekst & zang met een filosofische omlijsting.